Yazı İçeriği
Glifor Kilo Verdirir mi? Şeker İlacı ile Zayıflama Mümkün mü?
Glifor aslında kan şekerini dengelemek için kullanılan bir ilaç olsa da, kilo kaybetmeye yardımcı olmasıyla bilinir. Bu etkisinden dolayı şeker hastası olan veya olmayan birçok insan, şeker ilacı kullanmak istiyor. Kilo verdirecek bir ilaç, bir bitki veya tek bir besin uzun yıllardır devam eden bir arayış. Ancak bu yöntemler, sağlıklı olmamasının yanı sıra kalıcı değil. Siz beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece maalesef verdiğiniz kiloyu geri alacaksınız. Bu yüzden gliforu bir zayıflama ilacı değil, şeker hastaları için kullanılan bir ilaç olarak inceleyelim. İştah kapattığı, tatlı krizlerini engellediği gerçekten doğru mu, nasıl kilo verdiriyor?
1.Glifor Nedir? Glifor Ne İlacı?
Glifor, tıpkı diaformin, metformin, glukofen gibi ana amacı insülin seviyelerini düzenlemek olan bir ilaçtır. Bu ilaçların etken maddesi metformin hidroklorürdür. İnsülin direnciniz ileri seviyedeyse veya şeker hastasıysanız doktorunuz size bu ilaçlardan birini önerebilir. Bu durumda gliforu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ancak reçete edilmediği durumlarda ne gibi sonuçlar doğurur, buna da odaklanmalısınız. Şeker ilacı genel olarak ne işe yarar, nasıl kullanılır, neden zayıflama denince akla geliyor, bunlardan bahsedelim.
2.Glifor Ne İçin Kullanılır?
Şeker ilaçları, açlık kan şekeri veya insülin seviyeleri kan tahlillerinde düzensiz çıkan insanlar içindir. Oral antidiyabetik dediğimiz bu ilaç ne işe yarıyor? Tip 2 diyabeti olan insanlar, ilaç içmeye başladıklarında daha stabil bir kan şekeri seviyesine sahip olurlar. Ve ilaç bu şekilde misyonunu tamamlamış olur. Ancak düzenli kan şekeri seviyeleri, kilo vermek için de çok önemlidir. Dolayısıyla iştah kontrolü sağlanır ve tatlı krizleri olmaz. Biz diyetisyenlerin diyet yazarken, lif alımını artırmamızın, basit karbonhidratları listeye eklemeyişimizin de ana sebebi kan şekerinizi düzenlemektir zaten.
3.Glifor Kullanımı
Gliforu tok karına alın. Kontrolsüzce aç karna içtiğinizde hipoglisemi dediğimiz şeker düşmesini yaşayabilirsiniz. 1000 mg, 850 mg gibi tabletler halinde satılır. Doktorunuzun tavsiyesine göre yarım veya tam doz olarak kullanmalısınız. Peki glifor ne kadar süre kullanılır? Başlamanıza neden olan açlık kan şekeri, HOMA, Hba1c gibi kan parametreleriniz normal sınırlara gerilediğinde gliforu bırakabilirsiniz.
Şeker İlacı-Zayıflama İçin Pratik Yemek Tarifleri
4.Şeker İlacı Yan Etkileri Nelerdir?
Şeker ilaçlarının ishal, kusma, mide bulantısı gibi daha çok sindirim sistemine yönelik yan etkileri vardır. Bir de tabii ki, kilo kaybı.
- İshal : İlacın en yaygın yan etkisi, ishaldir. İshal hayat kalitesini düşüren hastalıklardan biri olduğu gibi, bir de görünmeyen yüzü vardır. O da, besinlerden almamız gereken ögelerin bağırsaklardan tam olarak emilemeden atılmasına sebep olmasıdır. Yani siz ne kadar sağlıklı ve yeterli beslenseniz de, kronikleşmiş ishal sebebiyle yetersiz besleniyormuş gibi bir sağlık tablosuna sahip olabilirsiniz.
- Mide bulantısı, Kusma, Karın ağrısı : Yaşadığınız yan etkiyi doktorunuzla paylaşın, doz ayarlaması konusunda bir düzenleme yapabilir.
- İştah kaybı : İnsülin dengelendiği için artık sürekli aç hissetmemeniz çok normal. İştah kaybı yaşatması, şeker ilacının kilo verdirmesinin en büyük sebebidir.
5.Glifor 1000 mg Kullananların Yorumları
- Zeynep, G. : İlaca ilk başladığımda mide bulantım çok fazlaydı. Doktorum dozunu yarıya indirmemi söylediğinden beri hem midem bulanmıyor, hem kilo veriyorum.
- Beril, Ç : Şeker hastası olduğumu bilmiyorken akşam yemekleri sonrası mutlaka uyuyakalıyordum. Şeker ilacı kullandığımdan beri yemekten sonra çöken ağırlık kayboldu.
- Derya, M : Şeker ilacının çok faydasını görsem de bu kadar sık ishal olmak beni çok zorluyor. Kan şekerim düzene girince bırakmak için sabırsızlanıyorum.
6.Şeker İlacı Ne Kadar?
Şeker ilaçlarının güncel fiyatını eczanenizden öğrenebilirsiniz.
7.Şeker İlacı Hakkında Sık Sorulan Sorular
1.Glifor kilo verdirir mi? Glifor 1000 mg zayıflatır mı?
Evet, şeker ilaçları kilo verdirir. Çünkü kan şekerinizin dengeli olması, kontrollü yemek yemenizi sağlar. İştahınız kapanır ve vücuttaki metabolik süreçler dengeli kan şekeri sayesinde daha verimli olur.
2.Glifor şeker ilacı mı? Glifor şekeri düşürür mü?
Evet şeker ilacıdır ve şekeri düşürür. Bu düşüşün zamanı ve miktarı önemlidir. Dolayısıyla ilacınızı tok karna ve dozunda içmeyi ihmal etmeyin.
3.Şeker ilacı içtikten kaç saat sonra alkol alınır?
Herhangi bir ilaç kullanılırkan alkol kullanmayın. Özellikle karaciğer problemleriniz varsa kesinlikle glifor kullanırken alkol almamalısınız.
4.Glifor reçetesiz satılır mı?
Evet, bu ilaç reçetesiz satılıyor. Bu durum yüzünden de bilinçsiz kullanımı söz konusu. Şeker ilaçlarını doktorunuz yazmadığı sürece kullanmayın.
5.Glifor aç mı tok mu içilir?
Glifor ne zaman alınmalı? Glifor tok karına alınmalıdır.
6.Şeker ilaçları nelerdir?
Diaformin, metformin ve glukofen glifor muadili ilaçlardır. Ek olarak, diabest, glinext, gluforce gibi ilaçlar da gliforla benzerdir.
7.Glifor ne zaman bırakılmalı?
Bu ilacı, diyabetle ilişkili kan parametreleriniz normale döndüğünde bırakabilirsiniz. Bu konudaki en doğru bilgiyi de doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. Bırakacaksanız, öncesinde mutlaka kan tahlilinizi yaptırıp doktorunuza danışın.
8.Glifor içmezsek ne olur?
Eğer şeker hastasıysanız, şeker ilacınızı almamış olursunuz. Bu da diyabetin sebep olduğu birçok organ rahatsızlıkları, görme bozuklukları, diyabetik ayak gibi durumlara sebep olur. Ancak yalnızca insülin direnciniz varsa veya hafif şeker yüksekliğinden şikayetçiyseniz, ilaç kullanmadan yalnızca beslenme ile şekerinizi düşürmeniz mümkündür. Ancak doktorunuz tarafından reçete edildiyse mutlaka kullanmalısınız.
Şeker İlacı ve Zayıflama İçin İnstagramdan Bizi Takip Edin.