fbpx

Cool Lime Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?

FUKMYN6XwAMM7cl.jpg

Cool Lime Tarifi, Evde Nasıl Yapılır?

Cool lime, son yıllarda yaz içeceklerinin vazgeçilmezi bir içecek haline geldi. Soğuk limon anlamını taşıyan bu tarif misket limonları (lime), nane ve buz kullanılarak yapılan bir içecek. Ancak sadece ilkbahar ve yaz aylarında satılıyor. Her mevsim bu lezzeti tüketmek istiyorsanız evde hazırlamaya ne dersiniz?

1.Cool Lime Nedir?

Gerçek misket limonları (lime). nane, su, limon suyu ve buz ile harmanlanmış bir içecektir. Sadece yaz aylarında satılan bu soğuk içecek oldukça merak ediliyor. “Tadı nasıl?” diye düşünüyorsanız; nane ve limon ağırlıklı bir tada sahiptir. Son olarak satın alırken “Cool lime nasıl okunur?” diye tereddütler yaşıyorsanız kuul laym olarak telaffuz edin.

Smoothie Evde Nasıl Yapılır? En Lezzetli Smoothie Tarifleri blog yazısına ulaşmak için tıklayınız.

2.Starbucks Cool Lime İçinde Ne Var?

Starbucks bu soğuk içeceğinin içeriğinde neler olduğu merak ediliyor. Serinletici etkisi ile yaz aylarının vezgeçilmezi olan bu tadın içindekiler;

  • Lime ve yeşil kahve çekirdeği özü ile yapılan özel karışım
  • Misket limonu
  • Ek olarak Su
  • Buz
  • İlave olarak Nane

3.Cool Lime Kaç Kalori?

Yaz aylarında bazen çok sık tüketilen starbucks içiceğinin 1 grande boyu 50 kcal içerir. Ek olarak Venti boyu ise 64 kcal içeriğe sahiptir.

4.Starbucks İçecekleri Evde Nasıl Yapılır?

Starbucks içeceklerini çok seviyosanız ve sadece yaz aylarında olmasından müzdaripseniz evde yaparak hem katkı maddesiz hemde kendi damak zevkinize göre yapın. Bu sayede içeriğini bildiğiniz bir içeceği tüketerek olası olumsuzlukları engelleyin.

5.Cool Lime Tarifi

Malzemeler:

  • ¼ demet nane
  • Ek olarak 1 adet misket limon (lime)
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker veya bal
  • İlave olarak Buz küpleri

Hazırlanışı: Limon kabuklarını bir kaseye rendeleyin. Nane yaprakları ve şeker veya balı üzerine ekleyerek karışımı ovun. Karışımın üzerine suyu ekleyerek 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Son olarak dinlenen karışımı tel süzgeç ile süzün. Nene yaprakları ve misket limon dilimleri ile servis yapın. Ek olarak not: Tek kişilik tariftir.

Dünya’nın En Etkili Detoks Tarifleri Kitabından Örnek Tarifler; Kitaba Ulaşmak İçin Tıklayınız.

6.Starbucks İçecekleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

1.Col Lime İçin Hangi Limon Kullanılır?

İstediğiniz ve elinizde olan limonlar ile hazırlayabilirsiniz. Ancak orjinalinde misket limon yani lime limon kullanın.

2.Lime ve Limon Farkı Nedir?

Lime limon normal limona göre daha acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni ise pH değerinin daha dük yani asitli olmasıdır. Ayrıca lime limonlar normal limonlara kıyasla daha az şeker ve daha fazla protein ve karbonhidrat içerir.

3.Diyette İçilir mi?

Evde kendiniz hazırlıyorsanız ve tatlandırıcı kullanmadan, rafine şekersiz yapıyorsanız rahatlıkla diyet sürecinde tüketebilirsiniz.

Diyet Salata
Cool Lime, Smoothie Tarifleri ve Daha Fazla Bilgi İçin Bizi Takip Edin!