fbpx

Yağ Yakan Besinler Nelerdir? Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

portakal_meyve_diyet.jpg

Yağ Yakan Besinler Nelerdir? Kilo Vermeye Yardımcı Besinler

Yağ yakan besinler nelerdir? Özellikle gece yağ yakan içecekler hangileridir? Kilo verme yolculuğunuzda mutlaka tüketmeniz gereken yağ yakıcı besinler ve uzak durmanız gereken vücutta yağ yapan besinler listesi sizler için geliyor! Metabolizmanızı hızlandıracak bu besinlere öğünlerinizde yer verdiğinizde verdiğiniz kilolar artacak. Bunun sonucunda hızlı metabolizma daha çok enerji harcamanıza ve yağ yakmanıza yardımcı olur. Dolayısıyla kilolarınızın birer birer gittiğini görecek, bu besinleri çok seveceksiniz!

1.Hızlı Yağ Yakan Besinler Nelerdir?

Hindistan cevizi, limon, ananas gibi besinlerin yağ yaktığını duymuş olabilirsiniz. Bu besinlerin hızlı yağ yakan yiyecekler olmasının altında bazı etki mekanizmaları yatmaktadır. Örneğin hindistan cevizi içerdiği orta zincirli yağ asitleri sayesinde, limon ise C vitamini sayesinde yağ yakar. Peki bu maddeleri içeren başka hangi besinler var?

İşte en hızlı yağ yakan 6 besin;

  1. Yeşil Çay : Yeşil çay, yağ yakıcı denince akla ilk gelen besin. Bu kadar bilinmesinin sebebi kilo verme üzerinde gerçekten önemli etkilerinin olması. Ek olarak bu etkiler pek çok araştırmayla da kanıtlanmıştır. Sonuç olarak yeşil çaydaki kateşin olarak bilinen EGCG antioksidanı, yağlarınıza savaş açıyor.
  2. Yoğurt : Yoğurt, birçok farklı yoldan kilo vermenize yardımcı oluyor. Buna ek olarak içerdiği CLA denen yağ asitleri, yağ yakıcıdır. Ek olarak diğer süt ürünleri de CLA bakımından oldukça zengindir. Ek olarak yoğurt, protein ve kalsiyum kaynağıdır. Tüm bunlar değerlendirildiğinde yoğurt tükettiğinizde uzun süre tok kalır ve proteinli içeriği sayesinde kilo verirken kas kaybı yaşama ihtimalinizi azaltırsınız.
  3. Tarçın : İnsülin hormonu vücudun yağlanmasına sebep oluyor. Tarçınsa insülini dengesini sağladığı araştırmalarla kanıtlanmış olan bir besin. Dolayısıyla tarçını hayatınıza ekleyerek yağ depolanmasını azaltabilirsiniz. Özellikle şekeriniz ve insülin direnciniz varsa mutlaka tarçını beslenmenize ekleyin.
  4. Pul biber : Pul biberin metabolizmayı hızlandırma sebebiyse içerdiği kapsaisin maddesidir. Kapsaisin, vücut ısısını artırarak metabolizmanızın hızlanmasını ve daha çok enerji harcanmasını sağlıyor. Ek olarak pul biberi yemeklerinize, yoğurdunuza ekleyerek kapsaisinin etkisinden yararlanabilirsiniz.
  5. Zencefil : Metabolizmayı hızlandıran, toksinleri atan ve sindirime yardımcı olan zencefil, yağ yakan şeyler arasında ilk sıralardadır.
  6. Elma Sirkesi : Güne sirkeli suyla başlamanın mucizesini mutlaka duymuşsunuzdur. Sirkeyi ister aç karnına, ister salatalarınıza ekleyerek, midenizi rahatsız ediyorsa bir öğünün üzerine olacak şekilde tüketin ve yağlarınızı yakın. Buna ek olarak sirkenin metabolizma hızlandırıcı etkisi ve yağlara karşı açtığı savaş araştırmalarla kanıtlanmış.
Yağ Yakan Besinler

2.Yağ Yakıcı Meyveler

Bazı meyveler, ödem atıcı ve yağ yakıcı şekilde etki gösterirler. Ara öğünlerinizde bu meyvelerden yana tercih yapmanız kilo verme sürecinize katkı sağlayacak. Peki hangi meyveler yağ yakıcı özelliktedir?

  1. Ananas: İçeriğindeki bromelain enzimi sayesinde yağ yakımını hızlandırır, 2 parmak kalınlığında bir dilimi afiyetle tüketin.
  2. Nar: Nar taneleri  antioksidan, lif ve su içeriği bakımından oldukça  zengindir. Tam mevsimindeyken, nara beslenmenizde mutlaka yer verin.
  3. Kivi: Kolesterol düşürücü ve kan şekerini dengeleyici özelliği olan kivi, sağlığınıza sağlık katacak. İçeriğindeki C vitamini ve insülini düşürmesi ile yağ yakımı için oldukça kıymetli bir meyvedir.
  4. Limon: Metabolizma hızlandırıcı deyince akla ilk gelen limonu her gün tüketmeye çalışın. C vitamini depolanmaz, günlük olarak her gün almanız gereken bir vitamindir. C vitamini eksikliği ise vücuttaki L-carnitin’in işleyişinde aksamalar yaratarak yağ yakımını azaltır. Ödem atıcı ve C vitamini deposu olan limonu mutlaka beslenmenize ekleyin.
Yağ Yakan Meyveler

3.Yağ Yakan Sebzeler

Sebzeler genel olarak düşük kalorili, lifli besinler olduğundan kilo vermenize yardımcıdır. Sevdiğiniz mevsim sebzelerini tüketmeniz zayıflamanızı oldukça kolaylaştıracaktır. Bazı sebzelerin bahsettiğim yağ yakıcı etkisi daha fazladır.

İşte o sebzeler;

  1. Brokoli : Brokoli demir, c vitamini, kalsiyum ve antioksidan deposudur. Bol liflidir ve tok tutar.
  2. Bal kabağı : İçerdiği beta karoten ,antioksidanlar , magnezyum ve potasyum içeriğiyle oldukça besleyici bir besindir. Düşük kalorisiyle kilo vermeye yardımcıdır.
  3. Kapya biber : Beslenmenize renk katmak, kilo vermenize ve metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır. İçeriğindeki renk verici bileşenler sağlığınızı korurken içerdiği C vitamini miktarı bir limon veya portakaldan daha fazladır!
  4. Kara lahana : Koyu renkli sebzeler tam bir vitamin ve mineral deposudur. Oldukça lifli olan kara lahana mükemmel bir antioksidan kaynağı ve metabolizma hızlandırıcıdır. Bu etkiyi 3 katına çıkarmak istiyorsanız size bir önerim var. Kara lahanayı rendeleyip limon ve tuzla ovduktan sonra elma sirkesi ekleyerek bir kavanoza koyun ve turşu haline getirin. Fermantasyonun etkisiyle oluşacak olan prebiyotik ve probiyotik maddeler kilo vermenize destek olacak, limon suyu ve sirke de eklenince yağ yakıcı, çok lezzetli bir eşlikçi elde edeceksiniz.
  5. Kabak : Ödem atıcı özelliği, çok düşük kalorili olması ve bol lifi sayesinde kabak diyetlerin vazgeçilmezi, Oldukça tok tutan bu besini mutlaka düzenli tüketin, kilo vermenizin hızlandığını göreceksiniz.
Yağ Yakan Sebzeler

4.Yağ Yakıcı İçecekler

Yağ yakan içecekler kilo vermenin en pratik yollarından biri. İçeceklerinizi çalışırken, akşam dinlenirken, gün içerisinde sosyalleşirken tüketebilirsiniz. Sıvı tüketimi zayıflamak için çok önemli. Özellikle bahsedeceğim bu içecekler sayesinde kolayca yağ yakabileceksiniz. Tabii ki beslenmenize de dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

  1. Su : Su en etkili metabolizma hızlandırıcıdır, her gün en az 2-2.5 litre tüketin.
  2. Maden Suyu : Maden suyu sıvı ihtiyacınızı karşılamakla kalmayıp mineral depolarınızı da doldurur. Ek olarak vücutta eksik vitamin ve mineralin olmaması metabolizmanızın en hızlı şekilde çalışmasını sağlar.
  3. Ödem Çayı : Ödem atımına yardımcı, vücutta sıvı dengesini sağlayan ve bağışıklık sisteminizi destekleyen ödem çayını düzenli olarak tüketin. Benzer bir çayı evde kendiniz yapabilir  veya diyetisyengamzealtinay.com – diyetdükkanı.com üzerinden satın alabilirsiniz.
  4. Metabolizma Çayı : Metabolizmayı hızlandıran, yağ yakımına destek olan, ve tatlı isteğinizi bastıran metabolizma çayı ile kilo vermek çok daha kolay. İçeriğindeki bitkiler ile metabolizmanız çok daha hızlı çalışacak. Diyet Dükkanı üzerinden metabolizma çayını inceleyebilirsiniz.
  5. Detoks Suları : Detoks suları ödem atmanızı sağlar ve vitamin mineral depolarınızı doldurur. Metabolizma hızlandıran detoks sularını ve yağ yakan smoothieleri yapmanın pek çok farklı yolu var. Evinizdeki malzemelere uygun bir tarifi mutlaka bulacaksınız.

Yağ Yakıcı Detoks Suyu Tarifleri İçin Tıklayın.

5.Yağ Yakan Tarifler Nelerdir?

Bahsettiğimiz yağ yakıcı besinlerle hazırlanmış lezzetli tarifler arıyor olabilirsiniz. Kara lahana turşusu ve yağ yakıcı kahvenin tarifinden bahsetmiştik. Bunlara ek olarak yapabileceğiniz tarifler;

  1. Yeşil Mercimekli ve Narlı Salata : Salatanıza 2 yemek kaşığı nar, 4 yemek kaşığı da yeşil mercimek ekleyerek oldukça doyurucu ve kilo vermenize yardımcı bir öğün elde edebilirsiniz.
  2. Mantarlı ve Kapya Biberli Yumurta : Damak tadınıza göre mantar ve kapya biberi omletinize eklediğinizde kahvaltınız sizi daha uzun süre tok tutacak ve metabolizmanızı hızlandıracak.
  3. Kabak Yemeği & Pul Biberli Yoğurt : Akşam öğününde bu ikiliyi tüketmek kilo verme sürecinize ilaç gibi gelecek.
  4. Yağ Yakan Kür Tarifi: Yağ Yakan Yoğurt Kürü tarifi için tıklayın.
Sağlıklı Yemek Tarifleri E-Kitap
Yağ Yakan Besinlerle Hızlı ve Kalıcı Kilo Vermenin Tam Zamanı!