fbpx

Diyet Poğaça Tarifi, Fit Poğaça Nasıl Yapılır?

pexels-anastasia-belousova-10368954-1280x1920.jpg

Diyet Poğaça Tarifi, Fit Poğaça Nasıl Yapılır?

Diyet poğaça, diyet yaparken kahvaltılarda farklılık arayan, hafta sonu ekmek yerine alternatif isteyenler için en doğru seçenek! En pratik kahvaltı önerileri arasında olan poğaça yağ içeriği ile düzenli tüketildiğinde kilo almaya sebep olur. Özellikle hafta içi işe veya okula giderken; doktor, hemşire gibi sağlık çalışanları, beyaz yakalılar, öğrenciler gibi birçok insan sabah kahvaltıda en pratik olan poğaçayı kahvaltı yerine tercih eder. Hafta sonu mükellef kahvaltı sofralarına yine eşlik edenlerin başında poğaça geliyor. Hafta içi veya hafta sonu kahvaltı seçeneklerinden biri olan poğaçayı fazla yemek sağlıksız, kabul. Peki poğaçayı sağlıklı hale getirmek mümkün mü? Dahası kilo vermeye çalışıyoruz ve poğaçayı özledik. Bunun sonucunda diyetteyken poğaça yenir mi ya da  poğaça yapsak her gün tüketmek olur mu? Porsiyon ve poğaçanın içeriğine dikkat ederseniz neden olmasın?

1.Diyet Poğaça Tarifi

Canınız puf puf poğaça istiyorsa mutlaka bu kolay poğaça tarifini deneyin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
  • Üzeri için:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
Diyet Poğaça
Diyet Poğaça Hazır!

2.Diyet Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Mayalı poğaça tarifini yapmak için; Ilık su, toz şeker ve mayayı karıştırıp bekletin.
  2. Sonrasında zeytinyağı, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin.
  3. Karışıma yavaş yavaş un ekleyin.
  4. Daha sonra hamuru yoğurmaya başlayın.
  5. Sonrasında mayalanma işlemi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
  6. Hamur mayalandıktan sonra yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  7. “Bu leziz diyet poğaça ne kadar sürede pişer?” derseniz önceden ısıttığınız fırında 20-25 dk pişirmeniz yeterlidir.
  8. Tabi bu süre fırından fırına değişiklik gösterecektir.

Türkiye’nin En Etkili Detoks Programı ile Güncel Detoks Grubu Tarihleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

3.Neli Poğaça Olur?

Özellikle dışardaysanız pratik kahvaltı etmek istiyorsanız muhtemelen aklınıza ilk poğaça almak gelecektir. Türk kültüründe çay saati ya da kahvaltı için tarifler arasında genelde poğaça tarifi bolca bulunur. Sade poğaça yapımı iç harç hazırlama işlemi olmadığından daha kolaydır.

Poğaçalara İç Malzeme Olarak;

  • Patates
  • Peynir
  • Kıyma
  • Zeytin
  • Dereotu gibi yeşillikler eklemek ekstra bir lezzet katar. Bu sayede poğaçanızın besin değeri de artacaktır.

Diyet Omlet Tarifi, Sağlıklı Kahvaltı Çeşitleri için tıklayınız.

4.Diyet Poğaça Kaç Kalori?

Kahvaltıda sadece yumurta yemek, sağlıklı kahvaltı demek değildir. Kahvaltı çeşitliliğin olması gereken bir öğündür. Peki pazar kahvaltıları? Özellikle hafta sonları kahvaltıda simit ve poğaça gibi hamur işlerini diyette olsanız da yemek istiyorsunuz değil mi? Aslında yapmanız gereken şey kendinizi çok sıkmadan ve canınız çok istiyorsa o bir poğaçayı tüketmektir. Çünkü bir adet poğaça yaklaşık olarak 200 kaloridir. Yani bir poğaça yemek size kilo aldırmaz. Kilo almanız ve özellikle göbek çevresinde yağlanmanın olması için sık sık tüketiyor olmanız gerekir.

5.Poğaça Hakkında Sık Sorulan Sorular

1.Poğaça Sağlıklı mı?

“Poğaça yağlı mı?” ya da Poğaça zararlı mı?” en çok sorulan sorulardan biridir. Özellikle fırın ve pastane poğaçaları oldukça yağlı ve kalorilidir. Poğaçanın yağlı olması çeşitli mide sorunlarının oluşmasına ve gün içinde rahatsızlık yaşamanıza neden olur. Örneğin; mide yanması, ekşimesi gibi. Peki poğaça hiç mi yenmez? Sık sık olmamak şartıyla elbette yenir. Sürekli yemeyi alışkanlık haline getirdiğinizde bölgesel yağlanma (göbek, basen gibi) problemlerin oluşması olasıdır. Bu yüzden öncelikli olarak ev yapımı poğaçaları tüketmeye çalışın.

2.1 Adet Poğaça Kaç Dilim Ekmek?

Poğaçanın kalori değeri; iç malzeme, kullanılan yağ, un ve süt miktarına göre değişiklik gösterir. 1 adet poğaça tüketmek yaklaşık olarak 3 adet ekmek tüketmenize eş değerdir.

Diyet Poğaça
En Pratik Diyet Poğaça Tarifleri İçin İnstagramdan Bizi Takip Edin.

3.Poğaça Diyeti Bozar mı? Diyetteyken Poğaça Yenir mi?

Porsiyon kontrolüne ve diyet poğaça olmasına (örneğin; yulaflı poğaça, unsuz poğaça, diyet puf poğaça, sağlıklı poğaça gibi) dikkat ettiğiniz sürece diyette de poğaça yenir. Karbonhidrat ağırlıklı bir öğün olduğu için diğer öğünlerinizde karbonhidrat miktarınızı azaltmanız dengelemek için oldukça önemlidir. Buna ek olarak fiziksel aktiviteyi de eklerseniz poğaça diyetinizi bozmaz.

4.Poğaça Ne Kadar Sürede Bozulur?

Poğaça oda sıcaklığında ağzı kapalı bir kapta 2-3 gün dayanan bir besindir. Daha uzun sürelerde saklamak, istediğiniz zaman yemek istiyorsanız mutlaka dondurucudan destek alın. Pişirdiğiniz poğaçalar soğuduktan sonra ağzı kapalı kaplara ya da buzdolabı poşetine koyun. Sonrasında dondurucuya atın. Ne zaman tüketmek isterseniz 5 dakikada poğaça hazır.

Online Diyet ile Çeşitli-Dengeli ve Yeterli beslenerek kilo verme sonucunda öncesi-sonrası sonuçları incelemek için tıklayınız.