fbpx

Diyet Omlet Tarifi, Sağlıklı Kahvaltı Çeşitleri

pexels-klaus-nielsen-6294246-1280x1920.jpg

Diyet Omlet Tarifi, Sağlıklı Kahvaltı Çeşitleri

Diyet omlet tarifi arıyorsanız ve “Diyetteyim kahvaltıda ne yiyeceğimi bilmiyorum.”, diyorsanız doğru yerdesiniz. Anne sütünden sonra en değerli besin yumurtadır. Yumurta türk sofralarının vazgeçilmezi olan protein kaynağıdır.  A, D, E ve B grubu vitaminler ve minerallerce zengin olup aynı zamanda tok tutması tercih sebebidir. “Peki diyette kahvaltı etmezsek ne olur?”, “Güne kahvaltı ile başlamak neden önemli?” Çünkü akşam yemeğini yedikten sonra uzun bir açlık süresi oluşur. Sonrasında da vücudunuz enerji için besin alımına ihtiyaç duyar. Kahvaltı etmek de güne daha zinde ve daha enerjik başlamanıza yardımcı olur.  Şehir hayatının yoğunluğuyla çalışanlar genelde kahvaltıda simit ve poğaça yemeyi tercih eder. Fakat bu besinler kan şekerinizi aniden yükseltip düşürür. Dolayısıyla gün içerisinde daha çok acıkıp kendinizi daha uykulu hissedersiniz. Buna ek olarak uzun dönemde de kilo sorunlarına yol açar. Peki eğer diyetteyseniz? Diyet kahvaltı seçenekleri olarak diyet omlet veya rafadan yumurtayı seçin. Ayrıca diyet omletinizi yaparak omletin içeriğine ve miktarına dikkat etmeye çalışın.

1.Diyet Omlet Tarifi

Diyet sabah kahvaltı çeşitlerinde en sevilen tarif diyet omlettir. Bu omlet hem tok hissetmenizi sağlarken hem de kilo vermenize yardımcı olur.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • İstenilen baharatlar ve tuz
  • 1 avuç maydanoz veya dereotu
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hazırlanışı

  1. Yeşillikleri güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.
  2. Buna ek olarak bir kasede yumurta, yulaf, peynir, yeşillikler ve baharatları karıştırın.
  3. Ardından zeytinyağını tavada biraz ısıtıp karışımı tavaya dökün.
  4. Yumurta beyazının akışkanlığı geçene kadar pişirin.
Diyet Omlet
Diyet Omlet Örneği

2.Diyet Omlet Nasıl Yapılır?

Yukarıda paylaştığım tarifi yapmak için öncelikle yumurtaları uygun bir kapta çırpın. Ayıkladığınız yeşillikleri ve baharatları yumurtaya ekleyin. Sonrasında tavada ısıttığınız yağla birlikte pişirmeye bırakın. Daha sonra diyet omletinizi afiyetle tüketin. Bu tarifi yağsız omlet olarak yapmak isterseniz pişirme spreyi ile yapmanız da mümkündür.

3 Günde 3 Kilo Verdiren Kabak Detoksu için tıklayınız.

3.Diyet Omlet Kaç Kalori?

Diyet omletinizdeki sadece yumurta kalorisi 69 kaloridir. Bu 1 yumurta 6 gram protein, 5 gr yağ içerir. Dolayısıyla omlet yaparken kullandığınız yumurta miktarı ve içerisindeki diğer besinlere göre diyet omletin kalorisi değişir. Kısacası üç yumurtalı omlet kalorisi ile 1 yumurtalı omlet kalorisi aynı değildir. O yüzden özellikle diyet sürecinde miktarlara kesinlikle dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca sporla ilgilenen kişiler için de yumurta oldukça değerli bir besindir. Hatta genelde sporcular yumurtanın sarısının yağlı olmasından ötürü yumurtanın sadece beyazını yemeyi tercih ederler.

4.Diyet Omlet Hakkında Sık Sorulan Sorular

1.Omletin İçine Ne Konur?

Diyet omlet aslında tüm öğünlerde tüketmenin mümkün olduğu sağlıklı yemek tariflerindendir. Bu nedenle sadece kahvaltı önerileri arasında düşünmeyin. Diyet omlet yaparken yapmanız gereken tek şey yumurtayı çırpmak ve dilediğiniz malzemeleri içine eklemektir. Tabi porsiyonlarına da dikkat etmek şartıyla.

“Ne’li yumurta olur?” diye merak ediyorsanız işte diyet omleti zenginleştiren besinler;

  • Maydanoz ve dereotu gibi yeşillikler
  • Mantar
  • Yeşil veya kapya biber
  • Patates
  • Soğan
  • Domates dilimleri
  • Dilediğiniz baharatlar
  • Peynir çeşitleri
  • Yulaf ezmesi, yulaf kepeği
  • Süt
  • Kuşkonmaz
  • Turp çeşitleri
Diyet omlet
Diyet Omlet Hazır!

2.Diyet Omlette Ne Kadar Protein Var?

1 yumurtada 6 gram protein bulunur. Diyet omletinizi kaç yumurtadan yaptığınız protein hesaplaması için oldukça önemlidir. Buna ek olarak tarife eklediğiniz; peynir, yulaf, keten tohumu gibi besinler de diyet omletinizin makro besin ögelerini değiştirir. Yani protein miktarını arttırır. Fakat unutmayın ki ekstradan koyduğunuz her besin aynı zamanda kaloriyi de arttıracaktır.

3.Omlet Ne Kadar Sürede Pişer?

Pratik kahvaltı için tarifler arasında en tok tutan yiyecek omlettir. 5 dakikada hazırlanan bu pratik öğün sayesinde gün boyunca daha tok hissedip aynı zamanda kan şekerinizin de daha dengeli olmasını sağlayacaksınız. Ayrıca sağlıklı kahvaltı denince akla gelen omletin birçok çeşidi vardır. Örneğin; peynirli omlet, kırmızı biberli omlet, yulaflı omlet, kaşarlı omlet, mantarlı omlet gibi. Dolayısıyla omlete eklenen besinler pişirme süresini de etkiler.

En Pratik Diyet Omlet Tarifleri İçin İnstagramdan Bizi Takip Edin.

4.Omlet mi Haşlanmış Yumurta mı Tok Tutar?

Her iki formda da temel madde yumurtadır. Dolayısıyla mutlaka sizi tok tutacaktır. Haşlanmış yumurta tek başına yumurta içeriği değerlendirildiğinde tok tutma süresi daha uzundur. Fakat omletin içine eklediğiniz yeşillik, peynir ve sebzelerle tokluk süreniz artar. Bu yüzden sürekli haşlanmış yumurta yemeyin. Bazı sabahlarda diyet omletle çeşitlendirmeye çalışın.

Online Diyet ile Çeşitli-Dengeli ve Yeterli beslenerek kilo verme sonucunda öncesi-sonrası sonuçları incelemek için tıklayınız.